Pipebeslag

I mange tilfeller kan det være fordelaktig å ha en pipehatt i tillegg til pipebeslaget! Dersom du ikke har pipehatt kan du risikere å få vann ut til feieluke.

Ønsker du å beskytte pipa mot vær og vind? Kontakt oss gjerne for en hyggelig, uforpliktende prat om pipebeslag og pipehatt!

Oslo: 22 22 51 70

Akershus: 67 58 32 00

Mail: post@husmestern.no

Hva er pipebeslag?

En murpipe fungerer på mange måter som en svamp. Uten beskyttelse vil skorsteinen suge til seg vann, hvilket kan føre til skader på tak og konstruksjon. Pipebeslagets hovedfunksjon er å hindre lekkasjer i forbindelse med pipa – enten gjennom selve pipa eller mellom pipa og taket.

Vi i Husmester’n kan gi deg som kunde oppfølging gjennom hele prosessen – fra bestilling til ferdig montert pipebeslag. Det er to måter å legge beslag rundt pipa: fottekking og heltekking. Vi hjelper deg med å vurdere hvilken type beslag du trenger til din pipe.

Fotbeslag 

Fotbeslag hindrer at vann trekker ned der pipa bryter gjennom taket. Som begrepet tilsier, dekker denne typen beslag kun den nederste delen av pipa.

Heldekkende beslag

Et helbeslag legges rundt hele pipa og hindrer selve pipa i å trekke vann. Hos våre kunder starter vi ofte med å sette på fotbeslag, og går over til helbeslag etter hvert dersom det blir nødvendig.

Få spesiallaget pipebeslag av høy kvalitet

Husmester’n har et eget blikkenslagerverksted der vi produserer beslag etter mål. Her er det ingen standardiserte løsninger – beslaget utformes spesielt til din pipe. Piper kommer i mange størrelser og former, og det er viktig at du får et produkt som passer perfekt.

Vi produserer normalt pipebeslag av overflatebehandlede stålplater som har god holdbarhet. Det kan riktignok lages i et stort utvalg materialer og på en rekke ulike måter. Du kan i tillegg velge mellom mange ulike farger på ditt beslag. Vi utformer produktet etter dine ønsker, samtidig som vi tar hensyn til blant annet feier.

Uforpliktende befaring og pris på pipebeslag

Ønsker du nytt pipebeslag eller lurer på hva det vil koste å legge beslag rundt din pipe? Husmester’n kommer gjerne til deg på gratis befaring. På befaring får vi et innblikk i omfanget av oppdraget, og kan komme med et tilbud.

Befaring er selvfølgelig uforpliktende. Dersom du godkjenner tilbudet, gjør vi en avtale og kommer for å utføre jobben til avtalt tid. Vi har fastpris på takarbeid, slik at du slipper ubehagelige overraskelser i etterkant!

Kontakt oss. 

Få hjelp til montering

Hvis du er nevenyttig, så kan du nok klare å montere pipebeslag selv. Det er riktignok viktig at dette gjøres på riktig måte! Ved montering er det nødvendig å ta hensyn til blant annet takvinkler. Dersom du ikke har kunnskap om montering, anbefaler vi at du heller får hjelp av profesjonelle.

Velger du å få pipebeslaget montert av en takentreprenør, kan du være trygg på at det gjøres på riktig måte. Slik får du optimal effekt av produktet og unngår skader i etterkant. Vi i Husmester’n lager ofte beslaget i mindre deler og falser dem sammen på stedet. Denne arbeidsmåten gjør at vi har mulighet til å gjøre små tilpasninger underveis, til forskjell fra når vi leverer et produkt som er ferdig formet.

Pipehatt for ekstra beskyttelse

En pipehatt eller pipetopp monteres på toppen av pipa. Pipehatten bidrar til å hindre snø og regn i å trekke inn i pipesystemet, da vannet ledes bort.

I mange tilfeller kan det være fordelaktig å ha en pipehatt i tillegg til pipebeslaget! Dersom du ikke har pipehatt, kan pipa bli våtere og dermed få dårligere trekk fordi mer varme går med til å fordampe fuktighet til fordel for oppvarming.

Det finnes et mangfold av løsninger når det kommer til pipehatter; eksempelvis med åpninger, avtrekk, hette, skiferplater og mer. Vi i Husmester’n utformer og leverer en pipehatt tilpasset etter dine behov.

Vi har også tilleggstjenester for pipe

Husmester’n AS utfører også andre tjenester relatert til pibebeslag, som utskifting av takrenner, nedløp og tekkinger. Vi fjerner også snø og is fra takrenner og tak, og leverer og monterer taksikringsutstyr som snøfangere, takstiger og takbroer.

Vi løser med andre ord alle problemer du måtte ha med tak og pipe! Ingen jobb er for liten eller for stor for Husmester’n.

Har du spørsmål eller ønsker tilbud på pipebeslag?

Trenger du nytt pipebeslag eller pipetopp? Ta gjerne kontakt med Husmester’n for mer informasjon! Vi bistår kunder i Oslo, Akershus og distriktet rundt.

Oslo: 22 22 51 70

Akershus: 67 58 32 00

Mail: post@husmestern.no

Send oss en henvendelse.

Kontakt oss